Op 20 september 2015 wordt er door PAX en de Raad van Kerken een vredeswandeling in Den Haag georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden op www.walkofpeace.net

Ervaar hoe vrede verbindt. Ontmoet anderen die zich voor vrede inzetten, bezoek verwachte en onverwachte plekken in de stad. Laat je inspireren.

 

De Walk of Peace voert door het centrum van Den Haag en is ongeveer zes kilometer lang. Het startpunt is bij station Den Haag Holland Spoor, het eindpunt bij het Vredespaleis. Op de route zijn er meerdere momenten waar je letterlijk en figuurlijk stil staat bij vrede. Op betekenisvolle plekken kan je meedoen aan activiteiten om zelf bij te dragen aan vrede.

1. Station Den Haag Holland Spoor
Te midden van de veelkleurige Stationsbuurt ligt het vertrekpunt van de route. Hier vindt om 13.00 een korte opening plaats. Wanneer je er dan bent haak je aan. Maar het hoeft niet: tot 15.00 uur kun je starten.

2. Aksa Moskee
Wandelaars kunnen een kijkje nemen in de moskee. Bij de moskee krijg je een roos om  mee te nemen naar de volgende locatie.

3. Joods Kindermonument
Bij het monument kan je de roos neerleggen. Er zijn vele bankjes om even stil te zitten. Je krijgt hier een eigen gebedsvlag om er jouw eigen vredesboodschap op te schrijven of te tekenen. Even uitrusten en genieten van het mooie pleintje kan natuurlijk ook.

4. Parkstraatkerk
Je hangt hier je gebedsvlag op. Bij de Parkstraatkerk krijg je een kaart mee voor Olena, een Oekraïense vredesactivist. Wandelaars zijn ook welkom in de kerk.

5. Monument 1813
De kaart voor Olena kun je hier op de bus doen.

6. Paleistuin, Peace in the Park
Hier vindt het festival Peace in the Park plaats. Een goed moment om mee te doen aan een van de activiteiten van het festival.

7. Vredespaleis

8. Restaurant Gember, Stadhouderslaan 43, 2517 HV Den Haag
De tuinen van het restaurant vormen de laatste stop. Hier kan je tot rust komen en elkaar ontmoeten. Er staan hapjes en drankjes klaar en je kunt Freek Landmeter (vredesbeweging PAX) en Hielke Wolters (Wereldraad van Kerken) ontmoeten. Het Mamaverhalenkoor zal, samen met de rappers van het Stagehuis uit de Schilderwijk, de wandeling muzikaal afsluiten.

8. Maranthakerk
De Maranathakerk (2e Sweelinckstraat 156) is vanaf 16.30 uur geopend. Onder het genot van een glas kunt u napraten over de Walk for Peace. Van 17 tot 18 uur is er bovendien een meditatief vredesconcert door de pianist Maurits Roes.
De Maranathakerk is na de Tweede Wereldoorlog, als teken van de Europese verzoeningsgedachte, met buitenlandse hulp gebouwd op het terrein van de Atlantikwall, de verdedigingszone van de Duitse bezetter. De kerk profileert zich als teken van vrede, hoop en geloof in de toekomst.