maranathakerk-den-haag

Aan de vooravond van de Nucleaire Top (NSS) stelt de Maranathakerk in Den Haag op zondagmiddag 23 maart haar deuren open voor een oecumenische viering, bestemd voor een breed publiek.

Op het programma staan muziek, gebeden, een bijbellezing, meditatie, stilte en poëzie.

De protestantse Maranathakerk ligt vlakbij de ‘internationale zone’ in Den Haag, waar de Nucleaire Top gehouden wordt. De kerk is na de Tweede Wereldoorlog met buitenlandse steun gebouwd op het terrein waar tijdens de bezetting de Atlantikwall liep, een massieve Duitse verdedigingslinie dwars door de stad. Op grond daarvan ziet de Maranathakerk zich als symbool van vrede, hoop en geloof in de toekomst.

Het thema van de vesperviering is: ‘Kies dan voor het leven’, de bekende oproep in Deuteronomium 30. Aan de viering werken mee: pastoor dr. Ad van der Helm, voorzitter van de Haagse Gemeenschap van Kerken; ds. Rob van Essen, emeritus-predikant van de Protestantse Gemeente te ’s-Gravenhage; harpiste Carla Bos en organist Lieuwe de Jong.

De stijlvolle bijeenkomst, die een uur duurt, is bestemd voor geïnteresseerden die willen meeleven met de circa zestig wereldleiders die Den Haag zullen bezoeken. Vanuit de christelijke traditie krijgen ze, in een meditatieve omgeving, klanken, gedachten en woorden aangereikt die het streven naar wereldvrede vertolken.

 

Zondag 23 maart, 17-18 uur. Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156, Den Haag. Toegang gratis. www.maranathakerkdenhaag.nl.