Vanwege de onrust die ontstaan is in de Schilderswijk Den Haag vanwege het overlijden van de arrestant en het politieoptreden, stelt de Rooms katholieke kerk vanaf woensdag 1 juli tot en met zaterdag van 14.00-17.00 uur de kerk aan de Hoefkade 623, H.Martha, open voor stilte en gebed. Mensen zijn in de gelegenheid om een kaars te ontsteken, een gedachte of gebed op te schrijven of de stilte te zoeken. Men kan in gesprek gaan over wat het gebeuren bij hen oproept aan gevoelens.
Het Pastoraal Team hoopt op deze wijze een bijdrage te leveren aan de rust in de wijk en de stad. De kerk staat voor verzoening en verdraagzaamheid en roept op tot gebed en gesprek. In onze stad van vrede en recht dient er ruimte te zijn voor alle bevolkingsgroepen die met elkaar de stad willen opbouwen. Het pastoraal team ondersteunt alle vredelievende krachten die hun schouders hieronder willen zetten.
Op vrijdagmiddag zal op het maandelijkse oecumenisch Vredesplein voor de St. Jacobuskerk ook aandacht gevraagd worden voor dit incident en gebeden worden voor vrede en verzoening (2 juli 13,15 uur, Parkstraat 65).