Theologie in de crisis, – of: Heeft deze tijd een Luther nodig?

We worden overspoeld door dramatische pogingen van vluchtelingen om Europa te bereiken. De westerse landen worstelen om een antwoord te vinden op de vragen die hierdoor rijzen. Kerken bepleiten een ruimhartig toelatingsbeleid. De wereld bevindt zich in een crisis. Toen Europa zich in de 16e eeuw in een crisis bevond, trad Luther op. Heeft deze tijd een nieuwe Luther nodig?

Zondag 8 november spreekt prof. dr. Marcel Sarot om 16.00 uur in de Lutherse kerk aan de Lutherse Burgwal 9. De kerk is open om 15.30 uur. De bijeenkomst wordt om 17.00 uur besloten met een vesper o.l.v. pastoor Ad van der Helm en ds. Trinette Verhoeven.

Prof. Dr. Marcel Sarot is theoloog en werkzaam in Tilburg. Hij hield zich jarenlang bezig met abstracte theologische theorieën en schreef artikelen voor een klein groepje vakspecialisten. Toch ligt zijn hart bij de vragen van vandaag, van de gewone man en vrouw in de kerk of de parochie.

De organisatie ligt bij de r.k. parochie Maria Sterre der Zee en de evangelisch-lutherse gemeente te Den Haag i.s.m. de Haagse Gemeenschap van kerken.